Help geen geld

Zakgeld en kinderen

juni07

Kinderen en hun zakgeld

Categorieën // Zakgeld en kinderen, Geld besparen

Een kind zakgeld geven is een belangrijk deel van de opvoeding.

Kinderen en hun zakgeld

Hoe sneller kinderen om leren gaan met geld hoe beter ze later hun financiën op orde hebben. Een kind zakgeld geven is een belangrijk deel van de opvoeding.

Zakgeld

Wie kent het niet? Bijna iedereen heeft vroeger wel zakgeld van zijn ouders gekregen om wat te snoepen of iets leuks voor te kopen. Dit is een belangrijk deel van je opvoeding geweest zonder dat je het eigenlijk beseft.

juli01

Kleedgeld

Categorieën // Zakgeld en kinderen, Geld besparen

Voor u als ouder heeft dat ook voordelen!

Kleedgeld

Ooit zullen uw kinderen financieel op eigen benen willen staan. Maar daar is eerst oefening voor nodig! Zakgeld is daarvoor heel geschikt, om ze met grotere bedragen te leren omgaan geeft u kleedgeld. Voor u als ouder heeft dat ook voordelen: u weet precies wat u aan kleding voor uw kinderen kwijt bent en het kan nogal wat discussies over aankopen schelen!

Wanneer kleedgeld?

Kinderen vanaf een jaar of twaalf, dertien kunnen vaak al goed de verantwoordelijkheid voor hun eigen kledingbudget dragen. Natuurlijk kunt u in het begin een handje helpen, bijvoorbeeld door samen een overzicht te maken van wat nodig is, wat dat ongeveer zal kosten en wanneer het moet worden aangeschaft.