Help geen geld
nov17

Tips om te besparen op huishoudelijke kosten

Categorieën // Geld besparen

Financieel zijn het mindere tijden. Van veel mensen daalt de koopkracht, wat als gevolg heeft dat er moet worden bezuinigd. Een van de grootste kosten- en uitgavenpost zijn die van het huis. Hier valt dan ook flink op te bezuinigen om maandelijks meer over te houden. In dit artikel geeft een medewerker van Geldlenenzonderbank.net enkele tips waardoor je maandelijks meer geld over houdt!

Water en energie

Een voorbeeld van maandelijkse kosten zijn die van water en energie. Zeker wanneer je met meerdere mensen in huis woont, zullen deze kosten snel oplopen. Met slechts enkele aanpassingen kan je al heel makkelijk geld besparen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een douchecoach. Dit is een zandloper die na 5 minuten op is. Pas dit toe bij elke gezinslid en je zal zien dat je al snel tientallen euro's per maand bespaart. Een andere effectieve, maar ingrijpendere aanpassing is het aanschaffen van zonnepanelen. Dit is een fikse eenmalige investering, maar je zal zien dat de maandelijkse kosten behoorlijk zullen dalen. Wanneer je het geld voor de aanschaf niet in bezit hebt, kan het ook lonen om geld te lenen. Naast de lagere maandelijkse kosten wordt het huis ook meer waard.

Boodschappen

Een effectieve manier om te besparen op de kosten van je boodschappen, is het maken van een weekmenu. Zo kan je bepaalde producten die overblijven weer gebruiken voor het menu van de volgende dag. Maak daarnaast altijd een lijstje voordat je boodschappen gaat doen en wijk daar niet van af. Door middel van marketingtrucs proberen supermarkten je namelijk altijd extra aankopen te laten doen, trap hier niet in! Houd ook goed de aanbiedingen in de gaten. Iets dat je veel gebruikt kan je namelijk groot inkopen wanneer er een aanbieding is. Dingen als wc-papier gaan toch wel op, dus waarom niet kopen wanneer de prijs lager is?

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast