Help geen geld
apr21

Starters en hun uitgaven

Categorieën // Besparen en starters, Geld besparen

Spaartips voor starters!

Als starter heb je het niet altijd even ruim, help geen geld geeft je een hoop tips over hoe je op simpele maandlasten flink kan besparen zonder je levenstandaard aan te passen. Besparen op vaste lasten is erg simpel let maar op.

  • Stroom is een kostenpost die zeer snel minder kan worden als hierop gelet wordt, koop bijvoorbeeld energiezuinige apparaten, lampen, en laat een oplader niet onnodig lang in het stopcontact zitten. Veel moderne apparaten druk je vaak uit maar zijn vaak nog niet uit, dit stand-by staan kost ook stroom, met een schakeldoos waar je alles op kan aansluiten kan je de stroomtoevoer helemaal uitzetten. Dit is vooral handig bij apparaten zoals een TV, computer of een gameconsole.

  • Water moet elke dag gebruikt worden, dit is gelukkig geen hele dure kostenpost maar toch door erop te letten kan je elke maand een aantal euro’s besparen. Douche bijvoorbeeld niet 20 minuten maar 10 minuten, laat kranen niet onnodig lang openstaan, een glas koud water kan je immers zo uit de koelkast halen hetzelfde geld voor warm water gewoon even koken.

  • Gas is ook een kostenpost, zorg ervoor dat als je de verwarming aan heb staan alle ramen dicht zijn. Goed isoleren van de raamkozijnen maakt al een hoop verschil, ook is het belangrijk om het huis op temperatuur te houden, door de temperatuur constant te houden heeft het ook geen extra gas nodig om het op te warmen. Muren houden veel warmte vast maar kosten ook veel warmte om op te warmen. En trek eens vaker een trui aan of een paar extra sokken want zo koud is het toch echt niet vaak in Nederland?
  • Eten kopen is ook een maandlast die vaak meer geld kost dan gedacht. Hierop is heel simpel te besparen, niet alleen de biefstuk van de AH is lekker maar ook die van de Lidl! Vraag je moeder maar eens waar je het beste vlees of andere producten kan kopen, dit zal je verbazen hoe goed goedkopere supermarkten er vaak uitkomen. Duur betekend niet immers altijd goed. Slim is ook om bijvoorbeeld voor 4 personen te koken als je met ze tweetjes bent, de maaltijd dan twee dagen in de koelkast laten staan en tada in de avond een maaltijd voor meer dan de helft van de prijs die nog net zo lekker smaakt!

  • Telefoon, tv, internet kan nu in 1 pakket maar heb je echt naast je mobiele telefoon een huistelefoon nodig? Nee dus die valt al af. TV en internet blijven over, bekijk goed naar wat je precies met het internet allemaal doet. Als er bijvoorbeeld 1 PC op met het internet verbonden is dan heb je geen super-de-luxe snel internet nodig. Download je veel dan kan je overwegen om sneller internet te nemen. Met het internet kan je ook bellen, via VoIP. Een bekende VoIP aanbieder is Skype, dit is een geheel gratis te downloaden programma en biedt gratis bellen naar andere PC's aan, zelfs als deze zich aan de andere kant van de wereld bevinden. Hiermee kan je een hoop kosten besparen op het telefoneren!

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast