Help geen geld
dec19

Spaartips voor een hogere rente

Categorieën // Spaartips

Een hoge rente wilt iedereen. Helaas gaan de spaarrentes op spaarrekeningen steeds verder omlaag. Daarbij de inflatie meegerekend en het sparen kost meer dan dat het oplevert. Het is niet onmogelijk een hogere rente te ontvangen. Heeft u wel eens aan een deposito gedacht? U zet uw geld voor een bepaalde periode vast en in ruil daarvoor krijgt u een hogere vast staande rente.

Wat is een deposito?

Een deposito is een spaarrekening waar u een bepaalde hoeveelheid spaargeld voor een vooraf bepaalde periode vast zet. Er zijn al deposito’s van 3 maanden en deze kunnen oplopen tot wel 20 jaar. Hoe langer het geld vast staat hoe hoger de rente. De rente staat vast gedurende de periode van de deposito. U heeft dus een gegarandeerde rente.

Minimum inleg

Bij een aantal verzekeraars kan u niet elk bedrag op een deposito zetten. Zij hanteren dan een minimum spaarbedrag. Deze kan variëren van €500.- tot wel €5.000.-, maar er zijn ook verzekeraars waar u geen minimum spaarbedrag hebben.

Depositogarantiestelsel

Een deposito valt ook onder het depositogarantiestelsel. Dat wil zeggen, wanneer een bank failliet gaat waar u een deposito heeft open staan, u het geldbedrag terug krijgt van de overheid. Zij staan garant voor het spaargeld op deze bank tot een maximum van €100.000.- per rekeninghouder. U loopt daardoor geen risico om uw geld kwijt te raken.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast