Help geen geld
juni07

Kinderen en hun zakgeld

Categorieën // Zakgeld en kinderen, Geld besparen

Een kind zakgeld geven is een belangrijk deel van de opvoeding.

Kinderen en hun zakgeld

Hoe sneller kinderen om leren gaan met geld hoe beter ze later hun financiën op orde hebben. Een kind zakgeld geven is een belangrijk deel van de opvoeding.

Zakgeld

Wie kent het niet? Bijna iedereen heeft vroeger wel zakgeld van zijn ouders gekregen om wat te snoepen of iets leuks voor te kopen. Dit is een belangrijk deel van je opvoeding geweest zonder dat je het eigenlijk beseft.

okt04

Wet schuldsanering natuurlijke personen, WSNP

Categorieën // Schulden aflossen, Help schulden

Doe een beroep op de Wet schuldsanering natuurlijke personen, ook zij kunnen je helpen!

Je kunt een beroep doen op de WSNP, maar hier horen regels bij. Als je eenmaal toe bent gelaten bij de WSNP dan zal dit een traject worden van ongeveer drie tot vijf jaar. Er zijn regels waar je jezelf altijd aan moet houden, hierbij kun je denken aan belangrijke informatie verstrekken aan je bewindvoerder. Het is belangrijk dat je meewerkt en alle informatie die je hebt of binnenkrijgt tijdens het traject ook meteen doorspeelt. Op deze manier kunnen de problemen zo snel mogelijk worden opgelost.

aug18

Hoe kan u schulden voorkomen

Categorieën // Schulden voorkomen, Help schulden

Hoe kan u schulden voorkomen

Om te beginnen is het verstandig om een vergelijking te maken met andere krediet aanbieders, dit kan al snel aantonen dat bepaalde kredietverstrekkers niet de beste voorwaarden bieden. Om die reden zou men vóór het aangaan van een lening eerst meerdere aanbiedingen online moeten opvragen en vergelijken.

Leningaanbieders vergelijken

Een vergelijking van krediettarieven bij verschillende leningaanbieders kan onder meer op de volgende punten betrekking hebben:

 • Is de rente laag?

 • Zijn de maandtermijnen niet te hoog?

 • Uiteindelijk komt het aan op de effectieve jaarrente, waarin alle kosten over de gehele looptijd verwerkt zijn. Ook de kosten van behandeling zijn daarin begrepen. Kredietinstellingen zijn verplicht om het effectieve rentepercentage te vermelden!

 • Staat er een gerenommeerde bank achter de aanbieding?

 • Hoe snel wordt er uitbetaald?

 • Is er al dan niet sprake van een BKR-toetsing?

 • Kan de aanvraag eenvoudig via internet worden ingediend?
mei18

Geldloze jongeren hoor jij daarbij?

Categorieën // Geldloze jongeren, Geld besparen

Help geen geld heeft hiervoor de oplossing...

Geldloze jongeren hoor jij daarbij?

Waarschijnlijk wel, maar wees niet bang want bijna iedereen is wel eens geldloos. Wat kan jij eraan doen om te voorkomen dat je zonder geld zit als je iets leuks wilt gaan doen zoals naar de bioscoop of een avondje stappen. Help geen geld heeft hiervoor de oplossing en gaat samen met jou proberen een plan te maken zodat jij niet bang hoeft te zijn om zonder geld te zitten. Laten we samen eens gaan kijken naar je geldzaken.

feb23

Spaargeld over? Ga eens beleggen!

Categorieën // Volwassenen en geldzaken, Geld besparen

Obligaties of spaarrekeningen hebben vaak een lagere opbrengst dan aandelen

Spaargeld over? Ga eens beleggen!

Er zijn veel instanties waar je een beleggingsrekening kunt openen en direct kunt beginnen met beleggen. Gespecialiseerde bedrijven zoals Alex.nl en Binck.nl helpen u daarbij. Maar bij je eigen spaarbank kun je ook een effectenrekening openen, denk hierbij aan de ABN Amro en ING Bank. Ga niet zomaar beleggen als u niet precies weet welke aandelen u een gunstig rendement op kunnen leveren. Hieronder volgen een aantal tips voor beleggen.

aug16

Hoe lost u schulden af

Categorieën // Schulden aflossen, Help schulden

Hoe lost u schulden af

Niemand wil geld schuld hebben bij een vriend, bank, instantie of werkgever. Soms ontkomt u er niet aan en zit u met een schuld opgescheept. Hieronder vindt u de belangrijkste tips om zo snel mogelijk van de schuld af te komen. In de toekomst zullen wij deze pagina aanvullen met nog meer feiten over het aflossen van schulden.

Tips voor schulden af te lossen

 • Voorkomen is beter dan genezen
 • Stel terugbetaling niet uit
 • Praat met uw werkgever
 • Het is bewezen, schuld maakt ziekte
 • Zoek professionele schuldhulp
 • Wijs deurwaarders niet de deur
 • Wees eerlijk naar de deurwaarder
 • Werk altijd mee aan een regeling
 • Betaal alleen als dat gaat
okt08

Spaartips op vakantie

Categorieën // Spaartips

Je wilt op vakantie, maar wilt niet teveel besteden? Probeer dan nu de vakantie bespaartips!

Het is altijd leuk om op vakantie te gaan, maar je hebt er niet altijd veel geld voor. Je kunt er dan voor kiezen om voor een vakantie te sparen, je kunt iedere maand geld opzij zetten en dan aan het einde van het jaar met je spaargeld op vakantie gaan. Je kunt ook een goedkope vakantie zoeken en op deze manier geld besparen als je op vakantie gaat. Denk eens aan een last minute vakantie, dit scheelt al veel in de kosten.

okt08

Spaartips energieverbruik

Categorieën // Spaartips

Energie verbruiken doen we allemaal ,maar we kunnen veel kosten besparen als we zuiniger omgaan met energie!

Helaas gaan we niet allemaal bewust om met onze apparaten. Steeds vaker hebben mensen een hoge energierekening, de tv blijft aanstaan als ze niet thuis staan en andere apparaten worden strand by gezet. Maar ook dit kost stroom. Dit is dus spaartip nummer één om er voor te zorgen dat het energieverbruik naar beneden gaat. Als je laptop een goede accu heeft, dan kun je wanneer de accu vol is hem uit de oplader halen en alleen werken op de accu. Ook hier bespaar je veel geld mee.

okt04

Schuldsanering aanvragen

Categorieën // Schulden aflossen, Help schulden

Schuldsanering, vraag het nu aan en ervaar de voordelen om snel uit de schulden te zijn!

Het aanvragen van schuldsanering doe je alleen maar als je de schulden niet af kunt lossen. Het is belangrijk dat je de tijd krijgt om alles op een rijtje te zetten, maar niet alle schuldeisers werken hier altijd aan mee. Het is daarom goed om te kijken welke mogelijkheden er zijn om schuldsanering aan te vragen, de kredietbank kan je hier prima bij helpen. Als je geen geld hebt is het lastig om de schulden af te lossen, daarom kan een helpende hand geen kwaad.

sept06

Schuldhulp

Categorieën // Schulden aflossen, Help schulden

Schuldhulp is een goede oplossing als je in de schulden zit.

Als je schulden hebt is het belangrijk dat je deze schulden gaat aflossen. Nog beter is het als je schulden kunt voorkomen, maar helaas kan dat niet altijd. Als je schulden hebt kun je het beste proberen deze zo snel mogelijk terug te betalen. Kom je er alleen niet uit? Maak dan gebruik van schuldhulp. Er zijn professionals die jou kunnen helpen om van de schulden af te komen. Ze gaan er samen met jou voor zorgen dat je de schulden af gaat lossen.

<<  1 2 [34  >>