Help geen geld
sept02

Geld lenen wel verstandig?

Categorieën // BKR registratie

Als we u een kort en krachtig antwoord zouden geven op deze vraag dan zouden we openen met, ‘Nee, geld lenen is ansich niet verstandig’, echter zijn er bepaalde situaties waarbij een lening enorm handig kan zijn. Soms zelfs de enige oplossing. Een lening is dus niet altijd verstandig, maar wel vaak enorm handig. Denk aan het kopen van een woning, een nieuwe auto, een wasmachine of nieuwe meubels. Er zijn tal van redenen waarvoor u een lening afsluit, echter zijn er wel bepaalde aspecten die u in uw achterhoofd dient te houden. Verstandig lenen komt eigenlijk neer op verantwoord lenen. Want áls u dan een lening afsluit, zorg er dan wel voor dat het allemaal binnen uw financiële plaatje past.

okt06

BKR registratie

Categorieën // BKR registratie

Een BKR registratie het hoeft niet altijd een negatieve betekenis te hebben.

Als het over een BKR registratie gaat, dan gaat het over Bureau Krediet Registratie. Binnen deze instantie is het bekend welke leningen je hebt lopen en welke leningen je de afgelopen vijf jaar hebt gehad. Als je een lening af gaat sluiten dan is de instantie (geldverstrekker) waar je deze lening bij af gaat sluiten verplicht dit bij het BKR te melden. De overeenkomst en je persoonlijke gegevens worden dan aan het BKR overgedragen. Dit wordt in je dossier gestopt.

okt08

BKR verwijderen

Categorieën // BKR registratie

Je BKR verwijderen gaat niet zomaar, hier moet je hard aan werken.

Je kunt je BKR niet verwijderen denken veel mensen, maar er zijn wel stappen om de BKR notering te verwijderen. Het eerste wat je moet weten is welke BKR coderingen je hebt staan en hoeveel dit er zijn. Als dit duidelijk is kun je een verzoek doen tot verwijderen BKR. Hier kunnen een aantal redenen voor zijn: Je had een duidelijke reden om de betaling niet op tijd te kunnen voldoen of het heeft te maken met zeer bijzondere persoonlijke omstandigheden waardoor je nu een BKR codering op je naam hebt staan.

sept16

Rood staan kost geld

Categorieën // Schulden voorkomen, Help schulden

We staan allemaal wel eens rood, maar rood staan kost geld!

Rood staan kost geld

Het kan gebeuren dat er in een maand meer geld uitgaat dan binnenkomt. Is je saldo van je bankrekening ook al niet toereikend, dan zal rood staan het gevolg zijn. Je staat dus met je bankrekening in de min, ook wel een negatief saldo genoemd. Toch kan je maar beter voorkomen dat je rood staat. Rood staan neemt namelijk extra kosten met zicht mee. Banken rekenen hoge rentes door op het bedrag dat je rood staat. Dit is eigenlijk geleend geld waar de banken een behoorlijk rentetarief tegenover zetten! Stel je staat 100 euro rood dan kost dit ongeveer 20,- euro per jaar. Dit wel tegen een rentetarief van 20%, maar er zijn echt banken in Nederland die dit hanteren bij rood staan!

okt08

Studieschuld BKR

Categorieën // BKR registratie

Een studieschuld wel of geen BKR? Er zijn mogelijkheden om het op te lossen!

Als je een studieschuld hebt is dat niet direct een BKR codering. Als je een studie aan het volgen bent wordt dit niet gezien als een lening. Het is een bedrag dat je tijdelijk leent om je studie te volgen maar na het studeren ga je dit terugbetalen. Het zal echter nooit resulteren in een negatieve codering bij het BKR. Het is een hele geruststelling dat je kunt studeren en geld kunt lenen zonder dat het een BKR registratie op gaat leveren.

okt06

BKR opvragen

Categorieën // BKR registratie

Inzicht in je eigen gegevens kan helpen door het opvragen van de BKR gegevens.

Als je een lening af wilt gaan sluiten dan kan een geldverstrekkers de gegevens bij het BKR opvragen. Misschien ben je momenteel druk bezig met schulden aflossen van openstaande leningen, omdat je weer een nieuwe lening af wilt sluiten. Een geldverstrekker kan zelf de keuze maken als jij openstaande leningen hebt of dat zij jou een nieuwe lening geven. Als je geen geld hebt en hoge schulden hebt, dan zullen zij dit bij de BKR aanvraag zien en zullen zij je niet snel een nieuwe lening geven.

mrt17

Op je eigen huis besparen

Categorieën // Volwassenen en geldzaken, Geld besparen

Sommige bespaar mogelijkheden geven al binnen een jaar rendement

Op je eigen huis besparen

Na verloop van tijd is uw huis ingericht en volledig voorzien van alle gemakken. Het is tijd om te kijken naar hoe u kan besparen op uw huis, een mogelijkheid waar u veel rendement uit kan halen is het isoleren van uw huis. Isoleren is investeren met als gevolg een besparing op maandlasten. Sommige isolatie mogelijkheden geven al binnen een jaar rendement, hieronder een opsomming van enkele vormen van isolatie.

juni07

Kinderen en hun zakgeld

Categorieën // Zakgeld en kinderen, Geld besparen

Een kind zakgeld geven is een belangrijk deel van de opvoeding.

Kinderen en hun zakgeld

Hoe sneller kinderen om leren gaan met geld hoe beter ze later hun financiën op orde hebben. Een kind zakgeld geven is een belangrijk deel van de opvoeding.

Zakgeld

Wie kent het niet? Bijna iedereen heeft vroeger wel zakgeld van zijn ouders gekregen om wat te snoepen of iets leuks voor te kopen. Dit is een belangrijk deel van je opvoeding geweest zonder dat je het eigenlijk beseft.

mei17

Besparen op kosten mobiele telefoon

Categorieën // Spaartips

De telefoonabonnementen lijken steeds duurder te worden en de consument betaalt de hoofdprijs voor een nieuwe mobiele telefoon en het gebruik van dit toestel. Wanneer men op zoek is naar een nieuw toestel of wanneer het huidige abonnement afloopt is het belangrijk om op bepaalde punten te letten zodat men een hoop zal besparen in de kosten van de mobiele telefoon.

mei04

Extra geld binnenhalen

Categorieën // Sparende studenten, Geld besparen

Extra geld verdienen zonder ervoor te werken, dat is toch heerlijk?

Toch wat extra geld verdienen zonder ervoor te werken, dat is toch heerlijk? Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden en wie inventief is zal er ongetwijfeld nog meer kunnen vinden.


Verkopen/kopen

  • Via marktplaats kan je eigenlijk alles verkopen of kopen, hier moet je gebruik van maken! Je heb ongetwijfeld nog allemaal oude *kuch*troep spullen die andere mensen erg nuttig vinden! Geloof het of niet elk dekseltje past op een potje probeer dus maar eens wat op marktplaats te zetten.

  • Kopen werkt ook goed op marktplaats dit is vaak vele malen goedkoper dan een nieuw ps3 spel uit de winkel en ze zijn echt precies hetzelfde.

Studeren kost veel geld. Wil je weten hoeveel geld je kunt je kunt lenen en hoeveel studieschuld je hebt? Dat kan via deze website over studiefinanciering: www.duoinloggen.nl

<<  1 [23 4  >>