Help geen geld

Geld besparen

apr04

Een budgetplan maken!

Categorieën // Besparen en starters, Geld besparen

Het budgetplan, een stevige basis om uit de schulden te blijven of te sparen

Een budgetplan maken

Samen met help geen geld lukt het wel om een budgetplan te maken. Als je de volgende stappen doorloopt is het budgetplan een stevige basis om uit de schulden te blijven of te sparen.

Bereken je maandelijkse inkomsten: Maak een overzicht van alle binnenkomende geldstromen. Zorg er wel voor dat dit de netto bedragen zijn.

juni23

Geen geld? Zo vind je een passende baan!

Categorieën // Geldloze jongeren, Geld besparen

Als je geen geld hebt moet je een baan zoeken. Nogal wiedes, maar hoe vind je een baan die bij je past? Je kan op de bonnefooi een willekeurig uitzendbureau binnenstappen. Of zomaar wat kijken op vacaturesites. Het is dus handig om eerst te bedenken wat je precies wilt. Stel jezelf eerst een aantal belangrijke vragen en ga daarna gericht op zoek naar je ideale baan.

mrt24

Starters kunnen flink besparen

Categorieën // Besparen en starters, Geld besparen

Besparen of sparen?

Starters kunnen flink besparen

Voor starters is dit een dure tijd, helaas kost alles geld en dat heb je niet altijd als je net een eigen huis heb gekocht. Het is dan verstandig om je financiële plaatje goed op orde te hebben. Dit kan bijvoorbeeld door een budgetplanning, hiermee kan je precies zien wat je uitgeeft en waaraan je het uitgeeft. Uiteindelijk zie je dan dat je op veel uitgaven kan besparen en flink ook! Help geen geld gaat samen kijken naar de mogelijkheden om jou budget voor leuke activiteiten of aankopen te vergroten.

apr21

Starters en hun uitgaven

Categorieën // Besparen en starters, Geld besparen

Spaartips voor starters!

Starters en hun uitgaven

Als starter heb je het niet altijd even ruim, help geen geld geeft je een hoop tips over hoe je op simpele maandlasten flink kan besparen zonder je levenstandaard aan te passen. Besparen op vaste lasten is erg simpel let maar op.

  • Stroom is een kostenpost die zeer snel minder kan worden als hierop gelet wordt, koop bijvoorbeeld energiezuinige apparaten, lampen, en laat een oplader niet onnodig lang in het stopcontact zitten. Veel moderne apparaten druk je vaak uit maar zijn vaak nog niet uit, dit stand-by staan kost ook stroom, met een schakeldoos waar je alles op kan aansluiten kan je de stroomtoevoer helemaal uitzetten. Dit is vooral handig bij apparaten zoals een TV, computer of een gameconsole.

  • Water moet elke dag gebruikt worden, dit is gelukkig geen hele dure kostenpost maar toch door erop te letten kan je elke maand een aantal euro’s besparen. Douche bijvoorbeeld niet 20 minuten maar 10 minuten, laat kranen niet onnodig lang openstaan, een glas koud water kan je immers zo uit de koelkast halen hetzelfde geld voor warm water gewoon even koken.

  • Gas is ook een kostenpost, zorg ervoor dat als je de verwarming aan heb staan alle ramen dicht zijn. Goed isoleren van de raamkozijnen maakt al een hoop verschil, ook is het belangrijk om het huis op temperatuur te houden, door de temperatuur constant te houden heeft het ook geen extra gas nodig om het op te warmen. Muren houden veel warmte vast maar kosten ook veel warmte om op te warmen. En trek eens vaker een trui aan of een paar extra sokken want zo koud is het toch echt niet vaak in Nederland?
juni01

Spaartips voor jongeren

Categorieën // Geldloze jongeren, Geld besparen

Je hoeft uiteraard niet alles op te volgen om al resultaat te halen. Hieronder een aantal spaartips speciaal voor jongeren.

apr04

Voorbeeld budgetplan

Categorieën // Besparen en starters, Geld besparen

Zie hieronder een voorbeeld van een simpel budgetplan, je eigen budgetplan zal waarschijnlijk een stuk uitgebreider zijn.

Maand inkomsten Netto(euro) Vaste maandlasten Netto(euro)
Salaris 1400 Huur 800
Giften 50 Eten 200
Subsidies 200 Gast, licht en water 200
Overige 50 Telefoon & internet 100
       
Totaal 1700 Totaal 1300

In het budgetplan hierboven is te zien dat de netto inkomsten 1700 euro per maand bedragen, de netto vaste lasten van een maand bedragen 1300 euro. Dit betekend dat er per maand 1700 - 1300 = 400 euro overblijft voor andere kosten en uitgaven.

Het is niet verstandig om deze 400 euro direct helemaal op te maken aangezien je ook rekening moet houden met bijvoorbeeld een kapotte koelkast of lekkage in het dak et cetera. Het verstandigste is om zeker de helft van dit geld weg te zetten op een rekening met hoge rentetarieven. Uiteindelijk zal je met dat geld een grote aankoop zoals een auto, vakantie of iets anders leuks kunnen doen.

mei31

Geld uitgeven

Categorieën // Geldloze jongeren, Geld besparen

Is toch wel het leukste van geld! Maar zonder geld kan je het ook niet uitgeven, laten we eens gaan kijken naar een aantal uitgaven waarmee je makkelijk een hoop geld kan besparen.

nov17

Tips om te besparen op huishoudelijke kosten

Categorieën // Geld besparen

Financieel zijn het mindere tijden. Van veel mensen daalt de koopkracht, wat als gevolg heeft dat er moet worden bezuinigd. Een van de grootste kosten- en uitgavenpost zijn die van het huis. Hier valt dan ook flink op te bezuinigen om maandelijks meer over te houden. In dit artikel geeft een medewerker van Geldlenenzonderbank.net enkele tips waardoor je maandelijks meer geld over houdt!

mei30

Besparen op autokosten

Categorieën // Geld besparen

Een auto bezitten is heerlijk. Nooit afhankelijk van het openbaar vervoer of van anderen. De keerzijde is echter dat een auto je veel geld kan kosten. Maar niet als je er van alles aan doet om de kosten te verminderen. Besparen op je autokosten doe je zo!

mrt17

Op je eigen huis besparen

Categorieën // Volwassenen en geldzaken, Geld besparen

Sommige bespaar mogelijkheden geven al binnen een jaar rendement

Op je eigen huis besparen

Na verloop van tijd is uw huis ingericht en volledig voorzien van alle gemakken. Het is tijd om te kijken naar hoe u kan besparen op uw huis, een mogelijkheid waar u veel rendement uit kan halen is het isoleren van uw huis. Isoleren is investeren met als gevolg een besparing op maandlasten. Sommige isolatie mogelijkheden geven al binnen een jaar rendement, hieronder een opsomming van enkele vormen van isolatie.

[12  >>