Help geen geld
apr04

Een budgetplan maken!

Categorieën // Besparen en starters, Geld besparen

Het budgetplan, een stevige basis om uit de schulden te blijven of te sparen

Samen met help geen geld lukt het wel om een budgetplan te maken. Als je de volgende stappen doorloopt is het budgetplan een stevige basis om uit de schulden te blijven of te sparen.

Bereken je maandelijkse inkomsten: Maak een overzicht van alle binnenkomende geldstromen. Zorg er wel voor dat dit de netto bedragen zijn.

  1. Maak een lijst van je maandelijkse uitgaven: Nadat je al je maandelijkse inkomsten hebt genoteerd, heb je een overzicht van al je uitgaven binnen een maand nodig. Houdt ook rekening met reserveringen voor reparaties of vervanging van zaken zoals een kapotte auto, ruit vervangen, wasmachine, droger, et cetera.

  2. Plaats de inkomsten tegenover de uitgaven: Plaats het totaal van je uitgaven naast het totaal van je inkomsten. Mocht je na het budgetteren van alle uitgaven nog geld over hebben, dan is dat heel mooi want dat betekent dat je nog kunt sparen. Zet dit geld vooral op een spaarrekening met hoge rentetarieven en laat het vooral niet op je betaalrekening staan.

  3. Wanneer echter je uitgaven meer zijn dan je inkomsten is het nodig om te beslissen welke uitgaven essentieel zijn en bij welke uitgaven nog wat geminderd kan worden.

  4. Implementeren en bijstellen: Wanneer je zover bent dat je een budget plan hebt opgezet, is het belangrijk dat je niet van het budgetplan afwijkt.

Hoewel budgetteren een hoop werk lijkt, zul je zien dat het toch vrij gemakkelijk is om daarmee uit de schulden te blijven en dat je het zelfs voor elkaar kunt krijgen om spaargeld opzij te zetten!

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast